به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، سیما رفیعی، کارشناس زیست شناسی گیاهی درباره خواص خربزه اظهار داشت: تخم خربزه دارای میریستیک اسید، املاح فسفات، ماده گالاکتان، لیزین، سیترولین، هیستیدین، تریپتوفان و سیستین است و در میوه خربزه ویتامینهاى A و B و C وجود دارد.
وی با بیان اینکه در تخم خربزه مقدار قابل ملاحظهای روغن وجود دارد، افزود: طبق فرمایش حضرت پیامبر خدا صلى الله علیه و آله « خربزه را دندان بزنید؛ چرا که از زیورهاى زمین است، آبش از رحمت خداوند و شیرینىاش از بهشت است.»
رفیعی ادامه داد: امام صادق علیه السلام میفرمایند «خربزه بخورید؛ چرا که در آن، 10 ویژگى است: [مانند] دنبلان کوهى است، نه دردى در آن هست و نه فسادى؛ خوراک است؛ نوشیدنى است؛ میوه است؛ خوشبوکننده است؛ شستوشو دهنده است؛ خورش است؛ توان جنسى را مىافزاید؛ مثانه را مىشوید؛ و ادرار آور است. »
این کارشناس زیست شناسی گیاهی ادامه داد: در 100 گرم میوه خربزه و طالبی، 91 گرم آب، 7،5 هیدراتهای کربن، 14 میلی گرم کلسیم، 251 میلی گرم پتاسیم، 16 میلی گرم فسفر و ... وجود دارد و به طور قابل توجهی سرشار از ویتامین A, B و C است.
رفیعی عنوان کرد: خربزه مفتّح سدّه و گرفتگیهاست، کلیه و مثانه را پاک مىکند و براى چاق کردن بدن مؤثر بوده، همچنین ادرار آور است و برای افزایش شیر مادران مفید است.
وی اضافه کرد: خربزه برای خروج سنگ مثانه مفید است. همچنین، سلولهای بدن را ترمیم میکند و بسیاری از کم خونیها را برطرف کرده و ملین و افزایش دهنده قوای جنسی است.
این کارشناس زیست شناسی گیاهی و عضو انجمن تحقیقات طب سنتی خاطرنشان کرد: تخم خربزه برای رفع سوءهاضمه و هضم بهتر غذا مفید است و برای تسکین سرفه به کار میرود. همچنین، تخم آن باز کننده گرفتگیهای کبد است.
انتهای پیام/