جایگزینهای مناسب برای زولبیا و بامیه
دکتر سیدضیاءالدین مظهری با تاکید بر اینکه «بهتر است روزهداران از مصرف زولبیا و بامیه اجتناب کنند»، اظهار میکند: «متاسفانه برخی افراد 300 تا 400 گرم زولبیا و بامیه را یک جا مصرف میکنند، در حالی که به نفع آنهاست تا قند مورد نیاز بدنشان را با خوردن خرما و شیر و یا کشمش و چای و یا حتی آبمیوه تازه جبران کنند تا ولع خوردن زولبیا و بامیه هم در آنها کاهش پیدا کند.»
10 توصیه در استفاده از زولبیا و بامیه
1- محصول را از قنادیهای معتبر که سابقه ساخت و عرضه محصولات بهداشتی دارند و تحت نظارت وزارت بهداشت فعالیت میکنند، تهیه کنید.
2- از خرید زولبیا و بامیه که حالت سوخته دارد یا بیش از حد معمول خمیرگونه بوده یا مانده و مزه آن تغییر کرده است،پرهیز کنید.
3- از خرید زولبیا و بامیه که به صورت رو باز و در معرض آلاینده هاست،پرهیز کنید.
4- مصرف زولبیا و بامیه موجب تشنگی میشود و به طور غیرطبیعی نیاز به آب را افزایش میدهد بنابر این از مصرف بیش از اندازه آن دوری کنید.
5- زولبیا و بامیه را در یخچال یا محل خشک و خنک نگهداری کنید.
6- در وعده سحری از مصرف زولبیا و بامیه خودداری کنید زیرا به علت شیرینی بالای آن،قند خون را به سرعت افزایش داده و سپس ایجاد گرسنگی زودرس در ساعات ابتدایی روز میکند.
7- در ماه مبارک رمضان،کشمش و خرما را که از سودمندترین قندهای طبیعی هستند، جایگزین زولبیا و بامیه کنید.
8- افراد مبتلا به دیابت،چاقی و چربی خون بالا تا حد ممکن از مصرف این نوع شیرینی پرهیز کرده و در صورت تمایل در حداقل مقدار ممکن مصرف کنند.
9- از نگهداری طولانی مدت زولبیا و بامیه در منزل خودداری کنید.
10-از قراردادن زولبیا و بامیه در پشت شیشه و مجاورت نور خورشید خودداری کنید.